Egy nehéz nap krónikája

Ma mindenki túlteljesített:

Janka oviba ment velem, aztán ott kellett hagynom, hogy szokjon, és végül is minden rendben volt; kivéve, hogy egy picit becsurgatott, de a többség végül a budiba landolt. Közben Édesanya iskolába ment, majd egyszer csak telefonált, hogy upsz, elfelejtett, hogy órája van, míg én dolgozom. Így aztán oviból rohanás haza, mert 11-kor kitették Janka szűrét (a beszoktatás miatt; jövő héten már 12-ig maradhat!), én meg 11.30-ra mentem melózni; Janka is jött velem, alaposan meglepve Marjan-t, de nem volt gond; főleg úgy, hogy nem volt egyetlen egy fuvarom sem, mivel nem volt bestellung (die). Janka nagyon ügyes volt, bár kér órát végigolvastam neki; hazafelé pedig elaludt; aztán itthon, kb. fél óra alvás után felébredt, ami azt hittük ekkor, hogy jó, mert akkor korán ágyba megy. Én közben babot főztem (kivételesen nem lett sós, és viszonylag finom), amiből Janka is falt, majd egy fél üveg sört követően jött a hívás, hogy a másik fahrer lerobbant, be tudok-e ugrani; csak az nem volt számomra tiszta, hogy viertel acht vagy viertel achtzehn, úgyhogy Judittal visszahívattam. Végül fél 6-ra mentünk; merthogy Édesanyának megint órája volt; de míg Janka ott volt, megint nem volt fuvar, úgyhogy közben kimentünk sétálni Sinzig belvárosába, hogy majd Marjan hív, ha helyzet van; aztán visszamenekültünk, mert felhők jöttek, és kezdtem megfagyni; aztán megint sütött a nap, megint kimentünk, majd visszamenekültünk mert esni kezdett az eső; aztán Édesanya elbuszozott Jankáért, majd hazavonatoztak Janka legnagyobb örömére; én pedig két fuvarral zártam a napot; tegnap 12 volt, ebben alul teljesítettem ma.

Szóval most nem a tipikus leapartrajátszótérmikorérünkmárhazavégreonnan napunk volt. És igazából a munkával odáig jutottunk, hogy nem is nagyon lesz már ilyen; remélem, a hétvégén ki tudunk viszont ruccani, állítólag Kölnben a legfinomabb a kölsch! (Ehhez kapcsolódóan hamarosan szeretnék meglepetéssel jelentkezni.)

Már két hete azt nézem reménykedve az időjárás előrejelzésben, ami két hétre előre is jelez, hogy mikor fog nap sütni, mikor lesz már meleg (tegnap télikabátos idő volt – napközben!)! Hát ilyen jelzés lehet, hogy nincs a rendszerükben!!! Mindenesetre Ákos barátommal beszéltem tegnap, azt mondja, egy hónapja van kinn Bázelban,  azóta esik az eső; itt ma háromszor is kisütött 5 percre a nap, szóval nem panaszkodhatunk…