Interkulturalis izmozas 3.0

A nemet-torok meccs:

Amikor Strassburgban jartunk, megadatott a lehetoseg, hogy az Europai Parlament nemet alelnokevel talalkozzunk. Nagy rendes volt, egy teljes orat szakitott rank. Az asszisztense szoknyajanak hosszabol itelve arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy meg tennem kene egyet s mast, hogy gyakronaki helyet kapjak az EP-ben…

Megvolt a szokasos magyarok a pellengeren blokk is. Az egyik pelda a jegybank fuggetlensege, a masik a csovezeshez valo jog volt.

Maga a beszelgetes nagyon tetszett, mert a nemetek batran kerdeztek. Maga a politikus nem tetszett, mert eleg demagog volt. Feljott a torok csatlakozas kerdese is, aminek az volt a lenyege, hogy mivel Nemetorszag a mai napig sziv a holokauszt miatt, fenntartja maganak a jogot, hogy meghatarozza, mitol jogallam a jogallam. Tehat szivatja a torokoket a kurdok miatt. Persze ezen a torok diakok kiakadtak, mivel miert kene szivniuk olyan dolgok miatt, amik kb. 100 evvel ezelott tortentek.

Erre a nemet reakcioja az volt, hogy a jogtalansagot akkor is el kell ismerni, es biztositani, hogy tobbet ilyen ne fordulhasson elo.

Erre a torokok reakcioja az volt, hogy a franciak is megoltek tobb mint egy millio algirt, es semmi nem tortent.

Erre a tanar reakcioja az volt, hogy folytassuk a buszon ezt a beszelgetest…