Straßburg

De csak az EU szellemében, hiszen németül így helyes…!

Vasárnap, egész nap Straßburgban voltunk, kivéve azt a hét órát, amit oda-visszautazással töltöttünk. Janka nagyon jól viselte a buszozást, csak néha kurjongatott, egyébként hagyott mindenkit aludni. A fő cél a parlament volt, az egyetemről Édesanya jóvoltából mehettünk, aki hamarosan szakmai szempontok alapján ír, majd itt lehet elolvasni!

Jankával mi csak turistáskodtunk: mivel nyílt nap volt, gyűjtögettünk az ingyen osztogatott kütyüket, szaladgáltunk, láttunk bohócokat és Miki egeret, nézelődtünk, míg Judit ugyanezt csinálta, szakmai szempontból. Na jó, elment egy előadásra is, amit az egyik alelnök tartott. Mi addig rajzoltunk az EPP-nek macit, amiért cserébe EPP feliratú ételhordót kaptunk; aztán az S&D-vel ugráltunk, amiért lufit és jegyzetfüzetet kaptunk; fényképészkedtünk M. Schultz-cal (igen, elég ciki, de elég vicces, ilyen szempontból vállalom!), a libero frakciótól lépésszámlálót szereztünk be, de hogy hogyan működik, ahhoz nem jutottunk közelebb (egy lépést sem…).

A nap csúcspontja Janka felszólalása volt az EP plenáris termében:

Aztán bejártuk a belvárost: megnéztük a katedrálist, miközben Janka aludt a babakocsiban, igazából az egész sétát végigaludta. Még egy kicsit ténferegtünk, ittunk egy sört/forrócsokit, majd vissza a buszhoz. Igazából elég szép város, hatalmas katedrálissal, érdemes még eljönni ide!

Janka egyébként a lényeget átlátva fogalmazott, amikor hazafelé a buszon megkérdeztünk tőle, hogy mi van Straßburgban: Bohócok vannak!